Previous
Next

Columbus® III

 

Мощен софтуерен продукт за програмиране и нестинг, който подобрява използването на плочите, повишава производителността и рационализира технологичния процес.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

 

НАЙ-РЕВОЛЮЦИОННАТА НИ ВЕРСИЯ ДОСЕГА.

Columbus 1.7 предлага много нови функции и подобрения, които правят програмирането по-лесно и ефикасно, включително:

  • Напълно автоматичен нестинг при поръчки на партиди на няколко машини – може да се стартира ръчно или програмирано
  • Автоматично разпознаване на детайли, които ще се накланят, за да се избегнат сблъсъци с горелката
  • Изчисления на производствени данни въз основа на технологични данни за инструментите и процесите
  • Подобрена използваемост, проектирана с помощта на реална обратна връзка с клиентите

 

Columbus софтуер за нестинг

ОПТИМАЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПЛОЧИТЕ

ФУНКЦИИ И ПРЕИМУЩЕСТВА НА COLUMBUS.

Дизайнер на схеми за разполагане – Дизайнерът на схеми за разполагане на Columbus управлява безпроблемно всички функции, необходими за генериране на CNC схеми за разполагане или нестинг схеми, с поддръжка на процеси за газокислородно, плазмено и лазерно рязане и маркиране. Данните се съхраняват с възможност за незабавно извикване, за да се подпомогне рационализирането на производствения процес.

Контрол на заданията – Подготвяйте с лекота работната си маса за задания и съставни възли. Контролът на заданията съхранява данни за детайлите, използвани за заданията и осигурява достъп до тези детайли на дизайнерите на схеми за разполагане за последваща обработка. След това можете да създавате съставни възли от съхранените детайли и да ги добавяте към други задания.

Автоматичен нестинг – Нашият напълно автоматичен нестинг с реални форми осигурява максимално използване на плочите, като създава автоматично нестинг схеми за конкретни проекти с използване на произволен брой плочи или остатъци. Нестингът с няколко горелки намалява автоматично броя на използваните горелки, когато това е удачно. Плочите могат да се сменят ръчно или автоматично.

Рязане под ъгъл – Функцията за рязане под ъгъл дава възможност за директно програмиране на глави за газокислородно, плазмено и лазерно рязане под ъгъл. Избирайте между многобройните предварително зададени или персонализирани профили на скосяване или си създавайте собствени. Програмираните детайли със скосяване могат да бъдат запаметени за лесно повторно използване в други проекти.

Управление на плочите – Задавайте и управлявайте правоъгълни и остатъчни плочи с мениджъра за плочи. Използвайте множество полета за данни, за да създавате уникален идентификатор за всяка лист – както и за копия на плочи –, осигурявайки най-пълна проследяемост. Зоните на плочата, невключени в нестинг, могат да бъдат разделяни на произволен брой остатъчни плочи.

Безпроблемна IT интеграция – Създавайте напълно персонализиращи се отчети за импортиране и експортиране, които са напълно съвместими с ERP интерфейса на DataLeap. Интегрирайте ги автоматично с Вашите налични ERP, CAD и системи за управление на материално-техническите ресурси, за да елиминирате дублираните записи на данни. Можете да експортирате от и импортирате в базата данни на Columbus всякакви производствени данни, свързани с поръчки, детайли, листов материал и схеми на разполагане, в CSV формат или в база данни на Microsoft SQL Server, както и да създавате автоматични списъци на импортирани и експортирани детайли или поръчки – включително геометрия, ако има такава.

Съветник за заданията – Повишете значително производителността с напълно автоматичните обработка на поръчките и нестинг на Съветника за заданията, за да оптимизирате планирането на работното натоварване на машините. Детайлите се сортират по материал, дебелина и използван процес, след което се групират автоматично в нестинг схема на най-добрата налична машина за рязане, осигурявайки по-рационално използване на материала. Заданията могат да се планират предварително, като CSV или ERP данните могат да се импортират автоматично от съществуващите системи, така че да се пести време и да се гарантира качеството на данните. 

 

ВПРЕГНЕТЕ COLUMBUS В РАБОТА

Направете първата стъпка с Columbus и попълнете формуляра по-долу. Представител на ESAB ще се свърже скоро с Вас, за да обсъдите подробностите.

Полето е задължително

x

x

Loading..