Този сайт използва бисквитки и други технологии за проследяване, за да Ви предлага нашите услуги, да повишава тяхната ефективност и функционалност, да анализира използването на нашите продукти и услуги и да подпомага усилията ни в рекламата и маркетинга.

Политика относно бисквитките   Политика за поверителност

ESAB променя името на Sandvik Welding Consumables на Exaton™ – марка на ESAB

Ное́мври 1, 2018

Повече от 80 години Sandvik Welding Consumables беше водещ световен разработчик и производител на усъвършенствани добавъчни материали от неръждаеми стомани и никелови сплави за среди с повишени изисквания. За да разшири и обогати портфолиото си от специални сплави, ESAB Welding & Cutting Products придоби бизнеса със заваръчни консумативи на Sandvik, финализирайки сделката по-рано тази година. Считано от 1 ноември, тези продукти ще се предлагат на пазара под името Exaton™ – марка на ESAB. Като част от обновяването на марката ще бъдат направени следните промени:

  • Опаковката на продуктите ще бъде обновена, за да отразява новата марка и лого на Exaton.
  • Самите продукти ще останат с досегашните си етикети.
  • Съдържанието на уебсайта на Sandvik, включително спецификациите и информационните листове за безопасност на материалите, ще бъде прехвърлено на уебсайта на ESAB.
  • Мобилното приложение Sandvik Welding Handbook, съдържащо пълната информация от PDF файла с Ръководството по заваряване и полезни калкулатори, също ще бъде прехвърлено на сайта на ESAB.

„Въпреки че Sandvik ще продължи напред като Exaton, клиентите могат да бъдат сигурни, че най-важните фактори остават без промяна: отличната производителност, металургичен състав и заваряемост на нашите консумативи“ – казва президентът на ESAB Шиям Камбеянда (Shyam Kambeyanda, President, ESAB).

Производителност, металургичен състав и заваряемост

Портфолиото на Exaton включва плътни заваръчни телове (за МИГ и ВИГ), тръбнофлюсови телове, електроди за РЕДЗ, лентови електроди, флюси, тел за термично напластяване чрез разпръскване и химически продукти за повърхностна обработка на заваръчни шевове.

Exaton работи директно с производители и крайни потребители от най-взискателните сектори в света, като нефтопреработване и газопреработвне, химическо обогатяване, производство на енергия и криогенни приложения.

„Нашите непосредствени познания за приложенията ни позволяват непрекъснато да подобряваме параметрите на заваръчните консумативи“ – казва Хенрик Каландер (Henrik Calander), General Manager Specialty Alloys, ESAB. „Те предлагат по-висока якост, корозоустойчивост и работни температури, така че клиентите да могат да правят по-дълбоки сондажи, да работят с по-агресивни среди, да удължават експлоатационните срокове и да намаляват дебелината на частите.“

Освен това г-н Каландер отбеляза, че заваръчните оператори оценяват постоянството на работните характеристики, а автоматичните и роботизираните приложения ги изискват. За да гарантира повтаряемост, Exaton контролира внимателно химичния състав на суровините и прилага много по-строги толеранси, отколкото обикновените производители:

„Партида след партида, продуктите на Exaton работят с едни и същи параметри и дават едни и същи превъзходни резултати“

Накрая г-н Каландер каза:

„Пробвайте веднъж заваръчните консумативи от Exaton и веднага ще усетите сами разликата в работните характеристики.“

 Марките телове Exaton използват фирмено покритие за повърхността, което осигурява превъзходно телоподаване, а нашите микролегиращи добавки подобряват заваръчните характеристики, като по-малко пръски, по-кратко време на почистване, подобрен контрол на потока за премахване на дефектите при заваряване и по-бързо наваряване за повишена производителност. Иновативният химичен състав на Exaton също подобрява производителността, например чрез постигане на допустимия краен химичен състав с един слой наварен метал при приложения, които традиционно изискват два или дори три слоя.


„Ако специални приложения изискват нови и уникални сплави, експертите по металургия на Exaton са прочути с разработваните по поръчка формулации. Освен това, ние можем да произвеждаме сплави на партиди от минималните 1,5 тона до внушителните 70 тона“ – казва Каландер.

ESAB Welding & Cutting Products е признат лидер в производството на продукти за заваряване и рязане. От изпитаните с времето процеси в заваряването и рязането до революционните технологии в механизираното рязане и автоматизацията, консумативите, оборудването и принадлежностите за заваряване на ESAB предлагат решения на клиентите от цял свят.

Exaton

След като придоби бизнеса със заваръчни консумативи на Sandvik по-рано тази година, ESAB обяви, че марката продължава напред под името Exaton™ – марка на ESAB. От 1 ноември информацията за продуктите, ръководството по заваряване и мобилното приложение се преместват на уебсайта на ESAB.

x
x

x

Loading..