ESAB ОБНОВИ ДИЗАЙНА НА МИГ/МАГ ГОРЕЛКИТЕ ОТ СЕРИЯ PSF  ЗА ПОВИШЕНА ИНДУСТРИАЛНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Ное́мври 11, 2019

Модернизираната серия горелки PSF за МИГ/МАГ заваряване на ESAB Welding & Cutting Products включва новата горелка с водно охлаждане PSF 520W. Тя се отличава с номинална продължителност на включване от 100% при 500 A както с газова смес, така и с CO2, за да се справя с взискателни работи и телове с диаметър до 1,6 мм.

Горелката PSF 520W е снабдена с охладителна система с двоен контур, която доставя охлаждаща вода по цялото протежение до гнездото на газовата дюза, както и до тръбния водач. Горелката се охлажда по-добре и е по-удобна за работа при приложения с високо топлоотделяне и продължително време на включване на дъгата, като импулсно МИГ заваряване, и при използване на тръбнофлюсови телове с голям диаметър.

Допълнителните предимства на намалената чрез охлаждането с двоен контур топлина включват по-добра плавност на подаване на тела, по-дълъг живот на консумативите, по-стабилна дъга, по-слаба адхезия на пръските, по-лесно почистване и по-малък риск от завихряне на защитния газ.

Серията PSF включва също и горелката с водно охлаждане PSF 420W (с номинална продължителност на включване от 100% при 450 A) и четири модела с газово охлаждане (PSF 260, PSF 315, PSF 415 и PSF 515) с номинален заваръчен ток от 225 A до 450 A при продължителност на включване от 60%. Вариантите за дължина на кабела включват 3, 4 и 5 м. Макар че дизайнът на външните износващи се части е изцяло обновен, те остават напълно съвместими с доказалите се във времето традиционни износващи се части на PSF. Това включва издръжливи контактни дюзи, изработени от първокласна сплав на мед, хром и цирконий, които са устойчиви на износване, така че можете да заварявате по-дълго с една дюза.

Разработени за по-голямо удобство при работа

Всички PSF горелки се отличават с ергономичен дизайн, който гарантира удобно и здраво хващане и помага да се избегне умората на ръката. Моделът PSF 260 се отличава с малка, компактна ръкохватка и въртяща се човка, така че можете да заварявате на повече места, без да сменяте позициите. По-големите PSF горелки, включително моделите с водно охлаждане, имат гумирани меки зони за хващане, плюс шарнирни връзки и пружинни опори, които подобряват гъвкавостта, за да намалят напрежението в китката.

В допълнение към първокласната серия PSF, ESAB предлага също и своята разширена и подобрена серия MXL от МИГ/МАГ горелки за приложения с индустриално натоварване. ESAB увеличи продължителността на включване от 35 на 60% при моделите с въздушно охлаждане, докато номиналната продължителност при моделите с водно охлаждане е 100%. Всички горелки MXL се характеризират с шарнирни връзки, пружинни опори, ергономични гумирани меки зони за хващане на дръжките при 341, 411W и 511W, и обновен дизайн на външните износващи се части, съвместим с консумативите на ESAB.

Системата за водно охлаждане с двоен контур на модела PSF 520W охлажда по-добре горелката и осигурява по-висок комфорт на оператора при взискателни приложения с по-голям диаметър на теловете.
ESAB REDESIGNS PSF TORCHES
x

x

Loading..