Този сайт използва бисквитки и други технологии за проследяване, за да Ви предлага нашите услуги, да повишава тяхната ефективност и функционалност, да анализира използването на нашите продукти и услуги и да подпомага усилията ни в рекламата и маркетинга.

Политика относно бисквитките   Политика за поверителност

Инверторният апарат за импулсно правотоково ВИГ/РЕДЗ заваряване ESAB Renegade™ ET 300IP спечели наградата за продуктов дизайн „Червена точка“

Апри́л 18, 2018

Наградата „Червена точка" е престижно международно отличие за изключително качество на промишления дизайн още от 1955 г. ESAB Welding & Cutting Products обяви, че нейният инверторен апарат за правотоково ВИГ/РЕДЗ заваряване Renegade™ ET 300iP е получил наградата „Червена точка" за продуктов дизайн в категорията „Промишлено оборудване, машини и автоматизация". 

„Бихме искали да благодарим на журито на наградата „Червена точка", което потвърди, че дизайнът на Renegade е фокусиран върху решаването на проблемите на клиента чрез иновации в механичната и електрическата конструкция" – казва Мартин Фрайбергс (Martin Freibergs), Business Product Manager в ESAB. „Нашата процедура за събиране на мненията на клиентите ни позволи да създадем апарат, който не само изглежда много различно от традиционните заваръчни апарати, но и дава отговор на много от техните недостатъци. Иновациите на Renegade могат да бъдат обобщени като портативност, мощност и производителност" (вж. видеото с продуктовия обзор за Renegade от изложението FABTECH 2017).

Проектанти и производители от 59 страни представиха над 6300 предложения за участие в конкурса за наградите „Червена точка" за 2018 г. Вярно на мотото „В търсене на добър дизайн и иновация", близо 40-членното жури направи индивидуална оценка на продуктите въз основа на оригинала. Строгите критерии за оценка, включващи ниво на иновацията, функционалност, формално качество, ергономичност и издръжливост, осигуряват отправна рамка, която след това се допълва от членовете на журито със собствената им експертиза.

Портативност, мощност и производителност

Renegade ET 300iP се отличава с изключително съотношение мощност-тегло в компактен формат, тежи 17 кг, има габарити 460 мм на 200 мм на 320 мм, работи на 300 A при продължителност на включване 40% и с дължина на кабелите за захранване и заваряване до 100 м и има отлични възможности за работа с различни напрежения. Свързва се към еднофазно мрежово електрозахранване от 230 V и трифазно от 230 V до 480 V (и двете ±10%), с функция за автоматично разпознаване и без нужда от смяна на кабелите. Компактният формат, дизайнът с няколко дръжки и вградената система за управление на кабелите улесняват пренасянето и доставката на апарата до всяко работно място. Renegade е снабден с корпус от композитен материал, който може да издържа на изключително тежки удари и падания по-добре от всеки друг апарат на пазара. Дръжките са изработени и разположени така, че да осигуряват защита на конекторите и панела за управление от суровите условия на околната среда при заваряване.

„Компактната мощност и възможностите за работа с различни напрежения осигуряват предимство в приложенията, при които заваръчните апарати се използват за производство както в работилницата, така и при полеви условия" – заявява Фрайбергс. „Типичните приложения включват монтажни работи по предварително заварени конструкции и полеви монтажи на тръбопроводи, в нефтохимическата промишленост и корабостроенето, офшорни инсталации, строителство, ремонт и поддръжка."

При използване в работилницата Renegade ET 300iP се трансформира за минути от система с водно охлаждане в портативна система с въздушно охлаждане, като преоборудването става без инструменти. От гледна точка на управлението на машинния парк при по-големи компании и фирми за отдаване на машини под наем Renegade опростява придобиването и поддръжката, тъй като един апарат може да се използва за множество приложения и на най-различни места.

Органи за разширено управление

Renegade работи с импулсна честота за ВИГ заваряване до 999 импулса в секунда (PPS) и ширина (или продължителност) на пиковия импулс, регулираща се в обхвата от 10% до 90%. Производителите на конструкции от неръждаема стомана и работещите с тънки метални листове или други топлочувствителни приложения използват импулсно ВИГ заваряване, за да намалят нагряването, да стеснят профила на заваръчния шев и да повишат скоростта на заваряване. Фрайбергс предлага прекрасен обзор на органите за управление на ВИГ заваряването на Renegade в това видео. 

Renegade може да заварява с електроди за РЕДЗ до 6 мм и предлага възможности за рубене с въгленови електроди с диаметър до 4,8 мм, което го прави най-мощния заваръчен апарат в неговата теглова категория. Като инверторен апарат от следващо поколение, производителността на Renegade при РЕДЗ е повишена чрез вграденото интелигентно управление за оптимизиране на стартовете и спиранията и контрол на стабилността на дъгата за по-малко пръски. 

„Иновацията, която решава проблемите на клиентите, определя нашето бъдеще" – твърди Фрайбергс. „Renegade ET 300iP е само един член на семейството Renegade от компактни, мощни, високопроизводителни заваръчни апарати. В бъдеще тази нова платформа ще генерира още много нови продукти, задавайки посоката на развитие в категорията на решенията за заваряване."

ESAB е признат лидер в производството на продукти за заваряване и рязане. От изпитаните с времето процеси в заваряването и рязането до революционните технологии в механизираното рязане и автоматизацията, консумативите, оборудването и принадлежностите за заваряване на ESAB предлагат решения на клиентите от цял свят.

Renegade™ ET 300iP Pulsed DC TIG/MMA Inverter

Текст под изображението: Renegade ET 300iP е токоизточник за ВИГ и РЕДЗ заваряване с изключително съотношение мощност-тегло, а компактният формат, дизайнът с няколко дръжки и вградената система за управление на кабелите улесняват пренасянето и доставката на апарата до всяко работно място.

x
x

x

Loading..