ТРАКТОРЪТ VERSOTRAC EWT 1000 НА ESAB СЕ ОТЛИЧАВА С МОДУЛЕН ДИЗАЙН И СГЛОБЯВАНЕ БЕЗ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПОРТАТИВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАВАРЯВАНЕ

Септе́мври 2, 2019

ESAB Welding & Cutting Products пусна в продажба Versotrac EWT 1000 – най-универсалния и удобен за работа трактор на пазара за подфлюсово електродъгово заваряване, МИГ/МАГ заваряване и електродъгово рубене с въгленови електроди.

 Здравите, модулни компоненти на Versotrac могат да се разглобяват на по-малки възли, да се пренасят на ръка в ограничени пространства или до отдалечени места и след това да се сглобяват за минути. Не са нужни никакви инструменти.

„Тази модулна тракторна система е отговор на необходимостта от портативност при приложения за кораби, баржи, офшорни инсталации, ветрогенератори и стоманени конструкции. Versotrac е изцяло модулен заваръчен трактор, с който можете да стигнете навсякъде, без да са нужни кранове или други подемни устройства“ – казва Магнус Сведлунд (Magnus Svedlund), Global Product Manager SAW Equipment, ESAB.

Versotrac може да се преустройва за оптимални позиции за заваряване на греди (включително за ъглови шевове в долно положение), предлага се във варианти на четири и три колела и може да се адаптира както за инверторни, така и за обикновени токоизточници на прав и променлив ток. Новата система за зареждане на ролки тел се демонтира за по-лесно транспортиране и по-ергономично зареждане на ролките тел, а ръкохватките за управление позволяват на операторите да променят с лекота позицията на заваряване. 

Заваръчна глава с бързо свързване

ESAB подобри допълнително модулния дизайн на Versotrac със своята заваръчна глава Versoarc EWH 1000 и контролера EAC 10, като и двете устройства се демонтират. Свързаните с тях конектори за бързо свързване и автоматичното откриване/настройка от контролера позволяват на потребителите да превключват за секунди между РЕДЗ, МИГ/МАГ и рубене.

Заваръчната глава Versoarc EWH 1000 включва мощна телоподаваща система, която може да заварява с единични телове до 5 мм и с до 1000 A при ПВ 100%. За по-висока производителност (наваряване на 20+ кг/час) главата Versoarc EWH 1000 може да се използва и за заваряване с двойка телове. Система за управление с енкодер с обратна връзка гарантира прецизно регулиране на скоростта на телоподаване.

„В съответствие с нашата философия за бърза настройка, ние проектирахме заваръчната глава Versoarc EWH 1000 за осъществяване без инструменти на всички основни настройки и предварително зададени параметри“ – казва Сведлунд. „Функциите за запаметяване на притискането ролките на телоподаването и механизма за изправяне на тела допълнително улесняват и ускоряват настройката.“

Нов контролер

Versotrac използва напълно новия и интуитивен контролер EAC 10 за по-лесна работа с трактора. Неговият опростен интерфейс включва функции, необходими на потребителите за базирани на трактори и други приложения за лека автоматизация, освобождавайки място на дисплея за важни функции, като вложената топлина в реално време на екрана за следене и контрол на качеството на заваръчните шевове. Подвижното дистанционно управление EAC 10 се сваля от основния блок за управление, така че операторите да могат да работят в удобна позиция и да променят настройките от разстояние. Контролерът EAC 10 работи с всички настоящи токоизточници за подфлюсово електродъгово заваряване на ESAB, както и с повечето аналогови токоизточници на пазара.

ESAB Welding & Cutting е признат лидер в производството на продукти за заваряване и рязане. От изпитаните с времето процеси в заваряването и рязането до революционните технологии в механизираното рязане и автоматизацията, добавъчните материали, оборудването и принадлежностите за заваряване на ESAB предлагат решения на клиентите от цял свят. За допълнителна информация посетете esab.com.

Versotrac Tractor EWT 1000

Текст под изображението: Модулната тракторна система Versotrac EWT 1000, за чието сглобяване не са нужни инструменти, е отговор на необходимостта от портативност при приложения за кораби, баржи, офшорни инсталации, ветрогенератори и стоманени конструкции.

x

x

Loading..