Този сайт използва бисквитки и други технологии за проследяване, за да Ви предлага нашите услуги, да повишава тяхната ефективност и функционалност, да анализира използването на нашите продукти и услуги и да подпомага усилията ни в рекламата и маркетинга.

Политика относно бисквитките   Политика за поверителност

ESAB представя гамата шлемове F&G за уникални решения в приложенията за заваряване и шлайфане на достъпна цена

Март 23, 2018

ESAB Welding & Cutting Products представи своята гама шлемове F&G – моделите F20, G30, G40 и G50, които предлагат уникално покритие за приложения за заваряване, рязане и шлайфане със своя дизайн с повдигащ се визьор. От простотата и високото ниво на защита на модела F20 до универсалността на G30 и големите вътрешни визьори на G40 и G50, шлемовете от гамата F&G са най-универсалното решение за шлемове за заваряване и шлайфане на ESAB. Всички модели се предлагат с опция „Въздух", означаваща предлаган допълнително автономен респиратор с пречистване на въздуха ESAB PAPR (Powered Air Purifying Respirator).

Моделът F20 е шлем с постоянно затъмнение, чиято лека каска и удобен механизъм на маската са в основата на моделната линия F&G. F20 е снабден с екран за заваряване от минерално стъкло със степен на затъмнение 10 и се предлага във варианти на зрителното поле от 60 x 110 мм или 90 x 110 мм. Предпазен пластмасов визьор осигурява защита на лицето, когато повдигащият се екран е вдигнат.

Шлемовете G30 на ESAB са подходящи както за заваряване, така и за шлайфане. G30 има голям (155 x 170 мм) вътрешен визьор и повдигащ се външен визьор, което позволява на потребителя да съчетава визьорите и създава различни нива на затъмнение.

„Ние предлагаме няколко различни нива на затъмнение за повдигащите се и вътрешните визьори – които също така са сменяеми –, така че потребителите да могат да създават собствени нива на затъмнение" – казва Гай Шелвъртън (Guy Shelverton, Global Product Manager, ESAB). „Вътрешният екран е с варианти на затъмнение прозрачен, 2, 3 и 5, а външният екран е с варианти на затъмнение 5, 8 и 10."

Например, за преминаване от плазмено рязане към заваряване потребителите могат да изберат вътрешно ниво на затъмнение 5 и външно ниво на затъмнение 5, за да се получи комбинирано затъмнение 10. При заваряване и шлайфане повдигащ се външен визьор със затъмнение 10 и прозрачен вътрешен визьор позволяват с лекота да се заварява, а след това визьорът да се вдигне и да се шлайфа с прозрачния екран. Освен това, външният визьор не се спуска до пълно закриване на вътрешния визьор, осигурявайки малко зрително поле за подготовка на заваряването. След като всичко е подготвено, за да се следи заваряването е нужно само леко накланяне на главата, така че то да става при комбинирано ниво на затъмнение.  

Моделите G40 и G50 имат голям, прозрачен вътрешен визьор. G40 е оборудван с екран от минерално стъкло с постоянна степен на затъмнение 10 на повдигащия се визьор и варианти на зрителното поле от 60 x 110 мм или 90 x 110 мм. G50 е оборудван с филтър с автоматично затъмнение (ADF) от 97 x 47 мм, захранван от слънчева батерия, в повдигащия се визьор, който регулира затъмнението от 9 до 13.

„Това са много здрави и издръжливи шлемове, които отговарят на или превъзхождат всички приложими стандарти за безопасност" – казва Шелвъртън. „Те са проектирани за употреба в тежки условия на заваряване, включващи не само заваряване, но и рязане и шлайфане. Идеални са за подобни универсални приложения и предлагат вариант на достъпна цена за потребители, които не искат да харчат много пари за първокласен заваръчен шлем."

ESAB е признат лидер в производството на продукти за заваряване и рязане. От изпитаните с времето процеси в заваряването и рязането до революционните технологии в механизираното рязане и автоматизацията, консумативите, оборудването и принадлежностите за заваряване на ESAB предлагат решения на клиентите от цял свят.

Шлемове F&G

Със своите повдигащи се визьори, различни варианти на затъмнение и опции на филтърна технология за пасивно или автоматично затъмняване, шлемовете от гамата F&G на ESAB осигуряват уникално покритие на целия спектър приложения за заваряване, рязане и шлайфане.

x
x

x

Loading..