This site uses cookies and other tracking technologies to provide you with our services, enhance the performance and functionality of our services, analyze the use of our products and services, and assist with our advertising and marketing efforts.

Cookie Policy   Privacy Notice

ESAB представя гамата шлемове F&G за уникални решения в приложенията за заваряване и шлайфане на достъпна цена

Март 23, 2018

ESAB Welding & Cutting Products представи своята гама шлемове F&G – моделите F20, G30, G40 и G50, които предлагат уникално покритие за приложения за заваряване, рязане и шлайфане със своя дизайн с повдигащ се визьор. От простотата и високото ниво на защита на модела F20 до универсалността на G30 и големите вътрешни визьори на G40 и G50, шлемовете от гамата F&G са най-универсалното решение за шлемове за заваряване и шлайфане на ESAB. Всички модели се предлагат с опция „Въздух", означаваща предлаган допълнително автономен респиратор с пречистване на въздуха ESAB PAPR (Powered Air Purifying Respirator).

Моделът F20 е шлем с постоянно затъмнение, чиято лека каска и удобен механизъм на маската са в основата на моделната линия F&G. F20 е снабден с екран за заваряване от минерално стъкло със степен на затъмнение 10 и се предлага във варианти на зрителното поле от 60 x 110 мм или 90 x 110 мм. Предпазен пластмасов визьор осигурява защита на лицето, когато повдигащият се екран е вдигнат.

Шлемовете G30 на ESAB са подходящи както за заваряване, така и за шлайфане. G30 има голям (155 x 170 мм) вътрешен визьор и повдигащ се външен визьор, което позволява на потребителя да съчетава визьорите и създава различни нива на затъмнение.

„Ние предлагаме няколко различни нива на затъмнение за повдигащите се и вътрешните визьори – които също така са сменяеми –, така че потребителите да могат да създават собствени нива на затъмнение" – казва Гай Шелвъртън (Guy Shelverton, Global Product Manager, ESAB). „Вътрешният екран е с варианти на затъмнение прозрачен, 2, 3 и 5, а външният екран е с варианти на затъмнение 5, 8 и 10."

Например, за преминаване от плазмено рязане към заваряване потребителите могат да изберат вътрешно ниво на затъмнение 5 и външно ниво на затъмнение 5, за да се получи комбинирано затъмнение 10. При заваряване и шлайфане повдигащ се външен визьор със затъмнение 10 и прозрачен вътрешен визьор позволяват с лекота да се заварява, а след това визьорът да се вдигне и да се шлайфа с прозрачния екран. Освен това, външният визьор не се спуска до пълно закриване на вътрешния визьор, осигурявайки малко зрително поле за подготовка на заваряването. След като всичко е подготвено, за да се следи заваряването е нужно само леко накланяне на главата, така че то да става при комбинирано ниво на затъмнение.  

Моделите G40 и G50 имат голям, прозрачен вътрешен визьор. G40 е оборудван с екран от минерално стъкло с постоянна степен на затъмнение 10 на повдигащия се визьор и варианти на зрителното поле от 60 x 110 мм или 90 x 110 мм. G50 е оборудван с филтър с автоматично затъмнение (ADF) от 97 x 47 мм, захранван от слънчева батерия, в повдигащия се визьор, който регулира затъмнението от 9 до 13.

„Това са много здрави и издръжливи шлемове, които отговарят на или превъзхождат всички приложими стандарти за безопасност" – казва Шелвъртън. „Те са проектирани за употреба в тежки условия на заваряване, включващи не само заваряване, но и рязане и шлайфане. Идеални са за подобни универсални приложения и предлагат вариант на достъпна цена за потребители, които не искат да харчат много пари за първокласен заваръчен шлем."

ESAB е признат лидер в производството на продукти за заваряване и рязане. От изпитаните с времето процеси в заваряването и рязането до революционните технологии в механизираното рязане и автоматизацията, консумативите, оборудването и принадлежностите за заваряване на ESAB предлагат решения на клиентите от цял свят.

Шлемове F&G

Със своите повдигащи се визьори, различни варианти на затъмнение и опции на филтърна технология за пасивно или автоматично затъмняване, шлемовете от гамата F&G на ESAB осигуряват уникално покритие на целия спектър приложения за заваряване, рязане и шлайфане.

x
x

x

Loading..