Този сайт използва бисквитки и други технологии за проследяване, за да Ви предлага нашите услуги, да повишава тяхната ефективност и функционалност, да анализира използването на нашите продукти и услуги и да подпомага усилията ни в рекламата и маркетинга.

Политика относно бисквитките   Политика за поверителност

Нова горелка Arcair® AirPro X4000 за рубене с въгленови електроди снабдена с лесно отварящи се пневматични челюсти на горелката

Ное́мври 6, 2018

Arcair® – марка на ESAB – пусна на пазара горелката AirPro X4000 с шланг-кабел за ръчно електродъгово рубене с въгленови електроди – процес, синонимен с наименованието Arcair.

Докато при предишните модели горелки се изискваше сила на натиск от 12 кг за отваряне на горелката, AirPro X4000 използва протичащия през горелката сгъстен въздух. Когато операторът натисне един кобиличен превключвател, пневматичните челюсти на горелката AirPro X4000 се отварят, така че операторите могат да поставят, регулират и изваждат въгленовите електроди без усилия. Като допълнително предимство, с премахването на лостовия механизъм профилът на горелката става по-компактен, а достъпът – по-лесен.

Кобиличният превключвател управлява също и функцията за включване/изключване на подаването на сгъстен въздух, така че въздушният поток през горелката или шланг-кабела да се включва само от оператора чрез кобиличния превключвател. Превключвателят за въздушния поток се блокира във включено положение чрез заключващ механизъм, за да се намали умората на ръката. Нов, „непропускащ" въздушен клапан пести електроенергия и разходи по поддръжката на въздушния компресор в работилницата.

Горелката AirPro X4000 и шланг-кабелът са проектирани за работа със системи на 1000 ампера. Горелката може да работи със заострени кръгли въгленови електроди от 4,8 – 12,7 мм (3/16 – 1/2 инча), плоски въгленови електроди от 9,5 – 15,9 мм (3/8 – 5/8 инча) и полукръгли въгленови електроди от 15,9 мм (5/8 инча).

За операторите, предпочитащи традиционна горелка, Arcair ще продължи да предлага всичките си съществуващи модели, включително най-продаваната професионална ъглова горелка Arcair Professional Angle-Arc® K4000.

ESAB Welding & Cutting е признат лидер в производството на продукти за заваряване и рязане. От изпитаните с времето процеси в заваряването и рязането до революционните технологии в механизираното рязане и автоматизацията, консумативите, оборудването и принадлежностите за заваряване на ESAB предлагат решения на клиентите от цял свят.

Arcair AirPro X4000 carbon arc gouging torch

Горелката за електродъгово рубене с въгленови електроди Arcair AirPro X4000 използва сгъстен въздух за отваряне на челюстите на горелката, така че операторите могат да поставят, регулират и изваждат въгленовите електроди без усилия.

x
x

x

Loading..