ESAB ПУСКА НА ПАЗАРА СОФТУЕРНИЯ ПРОДУКТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДОКУМЕНТИ WELDCLOUD NOTES

Септе́мври 14, 2020

WeldCloud Notes позволява на компаниите да изпълняват по-добре четири основни задачи:

  • Да поддържат качеството и съответствието, като управляват документацията по PQR (протоколи за квалификация на процедури) и WPS (спецификации на процедури за заваряване) на едно място;
  • Да преглеждат ефективно всички свои PQR, WPS и WPQ (сертификати за квалификация на заварчици) с бърза и лесна за използване функция за търсене (вижте видеото);
  • Да генерират PQR или WPQ с всички основни променливи;
  • Да предотвратяват пропускането на срокове за валидност на сертификати за квалификация или пилеенето на време и пари за преквалификация на заварчици.

 

WeldCloud Notes осигурява пълно съответствие със стандартите в конструкциите (ASME VIII, ASME B31.3, EN 1090), стандартите в заваряването (ASME IX, ISO 15614-1, ISO 9606, AWS D.11) и стандартите за качество в заваряването (EN 3834). Той позволява на производителите да следят производителността на отделните заваръчни системи и заварчици, да регистрират данни за заваръчните шевове и да управляват протоколите за калибриране за цял парк заваръчни машини.

„WeldCloud Notes помага на компаниите да увеличат производителността, да намалят разходите, да избягват задължения и да подобрят осигуряването на качеството по време на изпълнението на проектите“ – казва Лудвиг Енлунд (Ludvig Enlund), General Manager Digital Solutions, ESAB. „Този онлайн софтуерен инструмент позволява на всяко лице, свързано с даден проект, да получава достъп до информацията, да търси правилните квалификации, да създава процедури за заваряване, да въвежда протоколи за заваряване, да следи производството и да отпечатва отчети за всички изпълнени дейности.“

ESAB създаде WeldCloud Notes, след като придоби WeldNote – фирма за софтуер за заваряване със седалище в Лисабон, Португалия, основана от братята Тиагу Перейра (Tiago Pereira) – инженер по заваряване и Педру Перейра (Pedro Pereira) – софтуерен инженер. Сега Тиагу е Product Manager в ESAB, фокусиран върху WeldCloud Notes, а Педру е водещият софтуерен разработчик за WeldCloud Notes. И двамата продължават да живеят и работят в Португалия, да поддържат контактите с клиентите и да осигуряват техническа поддръжка.

„Визията ни беше да намалим бремето на административните задачи, отнемащи много време и да премахнем източниците на човешки грешки“ – разказва Тиагу Перейра. „Ние избрахме да ни придобие ESAB, защото тяхната визия за ESAB Digital Solutions съответстваше идеално на нашата.“

Две основни групи потребители

WeldCloud Notes е особено привлекателен за мениджърите по осигуряване и контрол на качеството, тъй като им позволява да проверяват състоянието на производството във всички цехове, да намират тесните места, да намаляват честотата на ремонтите, като отстраняват слабите процедури и насочват заварчиците с по-ниска производителност за допълнително обучение или преназначение. Инженерите по заваряване могат да използват WeldCloud Notes, за да анализират и сравняват проектните изисквания с PQR, WPS или квалификациите на заварчиците в техните компании. Инженерите могат да търсят в документацията на компанията по основни или добавъчни материали (и други показатели). Софтуерът за генериране на PQR и WPQ им позволява да създават процедури въз основа на квалификациите, да въвеждат основни променливи, да изчисляват диапазони на валидност на одобрението и да генерират PDF файл с пълна информация.

„WeldCloud Notes предлага на мениджърите и инженерите множество функции, които премахват трудоемките ръчни задачи и източниците на човешки грешки“ – заявява Перейра. „Ние продължаваме да добавяме нови функции, като възможността да се генерират схеми на съединения от нулата.“ За да научите повече, посетете WeldCloud Notes.

Ние от ESAB съществуваме, за да оформяме бъдещето на заваряването и рязането. Ние свързваме производителите с най-богатата гама от продукти, обединени в нашето водещо в отрасъла портфолио, с най-новите технологии за справяне с почти всяко промишлено предизвикателство – и заставаме зад тях с нашите знания, опит и отдаденост, за да им помогнем да постигнат невиждана досега производителност. За да научите повече, посетете esab.com.

Текст под изображението: WeldCloud Notes следи тесните места в заваръчното производство и предлага контролен панел с пълна проследяемост на заваръчните шевове, който следи всеки заваръчен шев и компонент от даден проект.

 

Weldcloud Notes Dashboard

x

x

Loading..